Chiisana Hikari Domain

Muut sivuni ja pelioppaani...

The Legend of Zelda-opas

Phantom Hourglass-läpipeluuohjeet

Copyright:

The Legend of Zelda-pelit(c)Nintendo

Phantom Hourglass(c)Nintendo

Tämä opas(c)Kurumi(ei saa levittää tätä opasta laittomasti)

Alkusanat: Tässä vain alkoi tehdä mieli tehdä itse oikein läpipeluuohjeet, kun niin moni muukin on tehnyt. Haluan tosi mielelläni auttaa Zelda-ja Nintendo-faneja peleissä. Alkakaahan pelaamaan ja nauttikaa tästä epätäydellisetä oppaasta...X) Jos teiltä jää jokin asia epäselväksi, kysykää vain vieraskirjassa. Hauskoja pelihetkiä!=)

Peliohjeet:

En ala tässä nyt niitä kontrolleja sun muita luettelemaan, ne voi katsoa ohjekirjasta. Mutta kuitenkin, anna hahmollesi nimi(käytän tässä oppaassa tietenkin nimeä Link) ja aloita peli. Purjehdit piraattien kanssa kun äkkiä tulee hirveä sumu. Aavelaiva tulee viereen ja Tetra hyppää tutkimaan sitä. Äkkiä kuuluu Tetran kiljaisu ja Link hyppää yrittäen pelastaa tämän, mutta laiva katoaa ja Link tippuu mereen.

Heräät jollakin ihmeen saarella, jossa Ciela-niminen keiju yrittää herätellä sinua. Hän haluaa auttaa sinua aavelaivan läytämisessä. Ala kävellä Cielan osoittamaan taloon, jossa tapaat vanhan pohatan, Oshusin. Hän ei haluaisi sinun menevän lähellekään aavelaivaa, mutta Ciela vaatii tätä pyörtämään päänsä. Oshus kertoo kapteeni Linebeck-nimisestä hepusta, joka voisi auttaa Linkiä. Oshusin lopetettua mene talosta ulos. Kulje vähän matkaa, niin sattuu maanjäristys. Silta on romahtanut etkä pääse yli. Jos haluat, voit mennä lähellä olevan miehen luo, rikkoa kivet ja saada rupian palkinnoksi. Mene kuitenkin pohjoiseen päin. Täällä on vihollisia, mutta sinulla ei ole miekkaa! No, hankitaanpa sellainen. Mene Oshusin luo ja puhu tälle. Mene sitten ulos ja kulje itään luolan suulle.

Luolassa on ovi, jonka vierressä on jonkintalinen paneeli. Sinun on laitettava paneelin rannalla olevien palmujen lukumäärä. Voit toki mennä laskemaan ne, mutta kerron nyt tässä että palmujen on 7. Piirrä siis seiska kosketusnäyttöön ja ovi aukeaa. Mene arkulle hakemaan miekka. Poistu luolasta ja tapaat jälleen Oshusin. Hän alkaa opettaa sinulle miekkaiskuja. Riko siis ympärilläsi olevat tolpat ukon kertomalla tavalla. Kun olet valmis, mene jälleen pohjoiseen ja tapa ChuChut. Lähellä on Gossip Stone joka höpisee jotain(sanon vain, että gossip stonet ovat tässä pelissä hyödyllisempiä kuin ocarina of timessa...). Jonkin aikaa käveltyäsi tulet Mountain Passageen.

Tapa ensin viholliset ja ota arkusta avain. Tapa jälleen viholliset ja saavut neljän kytkimen eteen. Kerron nyt tässä lyhyesti järjestyksen:2 1 4 3 Jos tämä oli väärä työnnä vasemmalla ja oikealla olevat palikat pois tieltä ja katso kivistä ohjeet. Mutta avaimen ilmestyttyä avaa ovi ja jatka matkaa. Tapa täällä olevat rotat. Yhdellä rotalla on avain, mutta se ravaa hyvin vikkelästi kahden rotankolon välillä. Saattaa auttaa jos laitat palikan toisen kolon eteen. Jos menet tarpeeksi kauas toisesta kolosta, saattaa rotta tulla ulos, että pääset tappamaan sen. Tähän on hyvin vaikea antaa ohjetta, mutta kyllä sinä tästä selviät. Kun lopulta saat avaimen, avaa ovi, tapa lepakot, kulje etelään ja puistu luolasta.

Olet nyt Mercay Islandin kylässä. Mene laiturille, jossa eräs mies sanoo kyseisen laivan olevan Linebeckin. Ala puhua jokaiselle ihmiselle kylässä, sillä voit saada hyviä vihjeitä... Mene kuitenkin lopuksi kauppaan ostamaan kilpi. Ruohikoista saa rupioita. Kuitenkin, mene kilven oston jälkeen pohjoiseen ja tapa viholliset. Mene portaat ylös, länteen, taas portaat ylös ja saavut Ocean king templen eteen. Mene sisään. Näet luurankoja, jotka höpisevät jotain. Mene oviaukosta sisään, niin näet Linebeckin. Hän on ansassa, ja tietenkin sinun on autettava tätä ukkoa. Mutta kun poistut hehkuvalta turva-alueelta, menetät pikku hiljaa sydämiä. Juoke nopesti vasemmalle ja aktivoi lila pallo miekallasi. Mene sen jälkeen pelastuneen Linebeckin luo. Tämä sekopäinen kapteeni lupautuu auttamaan sinua.

Saat Linebeckiltä avaimen. Mene takaisin kytkimen luo ja avaa sen viereinen ovi. Juokse sitten vasemmalle ja aktivoi lila kytkin, jolloin piikit poistuvat lattiasta väliaikaisesti. Juokse nopeasti piikkien yli ja jatka matkaasi vikkelästi toisten piikkien yli toiselle kytkimelle. Aktivoi se, niin ovi aukeaa keskellä huonetta. Mene tästä ovesta sisään ja avaa arkku. Arkussa on kartta, joka näyttää saaret ym. merellä.

Mene takaisin aivan huoneen alkuun ja huomaat Linebeckin lähteneen. Lähde ulos temppelistä, niin tapaat hänet. Aikansa höpötettyään voit lähteä takaisin kylään, jossa hän on Oshushin kanssa.(HUOM! Muistithan hankkia kilven) Juttelun aikana sinun on piirrettävä kynälläsi kartan alimpaan pyöreään saareen viivoja niin paljon, että siihen ilmestyy oranssi Din's Pearlia muistuttava kuvio. Rupattelutuokion jälkeen vastaa myönteisesti Linebeckin kysymykseen, niin saatte lähteä merta kohti.

Nyt olet sitten merellä. Piirrä reitti kohti oranssia saarta, niin matka alkaa.

Isle of Ember

Nyt olet perillä. Vastaa ylempi vaihtoehto Linebeckin sanomiseen ja lähde saarelle. Mene reilusti itään ja tapa vihollisia, kunnes löydät luurangon, jonka Kayo-niminen henki antaa sinulle neuvon: sinun tulee etsiä tältä saarelta 3 soihtua. Merkitse mahdolliset näkemäsi soihdut karttaasi. Mene seuraavaksi pohjoiseen, aivan saaren reunaan. Mene vasemmalle, kunnes soihtu tulee vastaan. Merkkaa se karttaan ja mene sitten takaisin satamaan.  Mene taloon, joka on aivan sillan vieressä. Siellä on soihtu. Mene sitten taloon, jonka oven yläpuolella on 2 sinistä aurinkoa. Mene alas portaita ja huomaat, että Astrid-niminen nainen on jumissa oven takana. Äännähdä mikkiin, niin hän tietää läsnäolosi ja tutki oven vieressä olevaa taulua. Sinun on merkittävä tauluun kaikkien kolmen soihdun sijainti. Ne olivat siis sillan vieressä olevassa talossa, aivan saaren itäosassa olevalla pikkusaarella ja pohjoisessa saaren reunalla. Töki näitä kohtia kynälläsi niin paljon, kunnes niihin ilmestyy soihdun kuva. Ovi aukeaa ja Astrid on vapaa. Mene takaisin ylös ja puhu naiselle vastaa kaikkiin ylin vaihtoehto ja poistu talosta.

Mene sillan yli ja avaa vastaantuleva ovi tökkäämällä sitä kynällä. Mene sisään ja sitten vasemmalle. Mene pienet portaat ylös ja näet kuinka tulivuori alkaa purkautua. Jatka matkaa pohjoiseen ja oikealle. Mene sitten alas, jolloin näet 2 kynttilää oven edessä. Puhalla jälleen mikkiin saadaksesi ne sammumaan ja mene sisään.

Temple of Fire

Pelin ensimmäinen luolasto. Mene eteenpäin tulien ohi ja sitten oikealle. Hypi kielekkeiden yli toiselle puolelle, lukitun oven ohi. Mene sitten etelään, niin joudut minipomotaisteluun(ainakin tavallaan). Hoitele lepakot pois tieltä ja avaa ilmestynyt arkku, jossa on avain. Mene takaisin kielekkeille. Katso kuitenkin taulua seinässä plus-merkkisen lattialaatan edessä, sillä siitä pystyt merkitsemään karttaasi oikean kulkureitin seuraavassa huoneessa, sillä siellä on ansoja. Avaa sitten lukittu ovi ja kulje reitti oikein. Mene sitten neljän kytkimen keskelle ja tee pyörähdyssivallus miekallasi. Mene takaisin huoneeseen, josta tulit temppeliin sisään, mutta mene nyt pohjoiseen, kun siellä on nyt ovi auki.

2F: Mene ylös ja vasemmalle, sinisten palkkien yli. Lyö miekalla kytkintä, niin punaiset palkit laskevat ja siniset nousevat. Mene nyt punaisten palkkien yli toiselle puolelle huonetta ja joudut taas minipomoon. Yritä tapaa nopeasti vihreät limat. Jos ne tarttuvat sinuun, vedä kynällä viivoja kuin pyyhekumilla niin kuin hullu päästäksesi sen otteesta. Tapettuasi ne avaa arkku, josta saat bumerangin. Tästä onkin paljon hyötyä jatkossa. Käytäkin heti bumerangia aktivoidaksesi viereisen laava-altaan keskellä oleavan kytkimen, niin pääset vasempaan käytävään. Mene sinne ja pienet portaat ylös. Kaksi soihtua ampuvat sinuun tulipalloja, sinun on siis varottava niitä. Soihtujen vasemmalla puolella on jälleen 2 kytkintä, aktivoi ne bumerangilla ja mene portaat alas.

1F: Mene hieman sivummalle ja ammu bumegangi punapalkkien yli nurkantakaiseen kytkimeen. Mene sitten alas ja tee sama temppu, ammu siis vasemman laavakuilun viereltä bumerangi kytkimeen ylänurkassa. Oikealta poistuvat liekit, nyt pääset helposti takaisin sisäänkäynnille. Mene kuitenkin alas. Taas tulee minipomo, käytä bumerangia ja miekkaa voittaaksesi kallot. Mene sitten vasemmanpuoleisia portaita ylös.

2F: Tapa ensin tulilepakot bumerangilla ja mene alas, laava-altaan viereen. Vedä kytkin ja ja mene sitten pohjoiseen, hyppien kielekkeitä toiselle puolelle huonetta. Jos kiinnostaa, tapa vielä yksi lepakko, niin saat arkun, jossa on rupioita. Jatka kuitenkin alas ja vedä toinen kytkin, niin ovi aukeaa huoneen toisella puolella. Täällä on jälleen rotta avaimen kanssa, nyt bumerangi saattaa helpottaa tehtävää. Tapettuasi rotan ota avain ja mene taas huoneen toiselle puolelle. Nyt mene oikealle, heitä bumerangi kuilun takana olevaan kytkimeen, sitten mene palikoiden keskelle ja heitä vielä siitä kohdasta bumerangi nurkan ympäri kytkimeen. Mene palikoiden yli ja avaa lukittu ovi.

3F: Tapa limat ja puhalla taas mikillä kynttilät huoneen ylänurkissa. Mene sitten alas ja etsi eteläisestä käytävästä taulu, jossa kerrotaan oikea kytkinjärjestys. Merkaa ne karttaan ja mene sitten ylös, josta poistit liekit. Mene ihan päätyyn ja heitän bumerangi ympärilläsi oleviin kytkimiin oikeassa järjestyksessä. Ota sitten avain bumerangilla. Mene alas ja avaa ovi. Mene vasemmalle, niin joudut taas minipomoon. Bumerangilla ja pienellä kiireellä tästä selviää. Mene sitten ovesta ja tapa kallot käytävässä. Jatka sitten ylös, missä on lattialla nappi. Astu napille, niin soihtu syttyy. Piirrä bumerangin reitti ensin palavaan ja sitten kahteen muuhun soihtuun. Mene sitten alas ja oikealle, heitä bumerangi kuilun yli vastakkaisen huoneen ylänurkassa olevaan kytkimeen, niin pääset kuilun yli. Mene huoneen yläosaan ja avaa arkku, jossa on iso avain. Nimensä mukaisesti avain on iso, joten sinun on kannettava sitä pääsi päällä. Kulje varovasti tulien ohi ja mene takaisin äskeiseen mini pomohuoneeseen. Jatka matkaa vielä oikeaan käytävään, niin näet keltaisen oven. Heitä avain oveen tökkäämällä sitä ja mene sisään. Lue kivitaulut, niin teleportti sisäänkäynnille ilmestyy. Riko kuitenkin ruukkuja, jos tarvitset sydämiä ja mene sitten portaita ylös pomon luo.

Blaaz, Master of Fire

Vastassa on sitten pelin ensimmäinen pomo. Se ei ole kovin vaikea, mutta saattaa se hieman turhauttaa. Kun Blaaz jakautuu kolmeksi, piirrä bumerangin reitti jokaisen poikki, niin ne yhdistyvät ja sitten lyö miekalla. Aina ei yhdistyminen onnistu, mutta kyllä sinä tästä selviät.

Voiton jälkeen tapaat Leafin, voiman hengen. Ota lopuksi arkusta uusi sydänsäiliö ja astu siniseen teleporttiin.

Isle of Ember

Ulkona huomaat tulivuoren sammuneen. Mene takaisin Astridin talolle, niin hän neuvoo sinua menemään takaisiin Mercay Islandille. Saat myös Power Gemin, jota sinä voit rauhassa etsiä 10 kappaletta...

Mercay Island

Kuitenkin, kun saavut Mercaylle, mene takaisin Temple of Ocean King-temppeliin, eli sinne paikkaan jossa tapasit Linebeckin ensimmäisen kerran. Sinne päästyäsi tapaat Linebeckin ja Oshusin. Huoneen seinien vieressä on portaita, joten nouse niitä pitkin ylös. Yläkerran keskellä on alusta, jonka päällä on tiimalasi. Oshus kehottaa sinua ottamaan sen. Nyt sinulla on hallussasi pelin nimikkoesine, Phantom Hourglass. Tämä tiimalasi estää sinua menettämästä elinvoimaasi temppelissä, mutta se kuluttaa ajan hiekkaa, jonka loputtua alat jälleen menettää elämääsi.

Temple of Ocean King

Hiekkaa on tällä hetkellä 10 minuutin verran. Hehkuvat turva-alueet kuitenkin pysäyttävät hiekan kulun. Me kuitenkin huoneen toiseen päähän avaamaan ovi, jossa on iso merkki. Mene sisään.

Nyt huomaat, että huoneeseen ilmestyy 2 phantomia, kuolemattomia ritareita, joiden osuma tappaa välittömästi ja menetät 30 sekuntia. Turva-alueet estävät phantomeja näkemästä sinua. Mene oikealle ja sitten vähän ylös. Aktivoi kytkin bumerangilla ja soihtu syttyy. Mene äkkiä soidun lähettyville ja heitä bumerangi soihtuun ja siitä sen vieressä olevaan toiseen soihtuun. Huoneen länsipuolella sammuu sinua estävä tuli. Kulje länsikäytävää pohjoiseen ja sitten oikealle. Astu kytkimelle, niin lähelläsi aukeaa ovi. Mene oven taakse ja ota avain. Avaa sitten ovi, joka on bumerangi-kytkimen vieressä.

Huomaat, että phantom vartoi vedettävää kytkintä. Mene alemmas käytävää, kunnes näet liloja kytkimiä. Lyö niistä yhtä, niin phantom hämmästyy. Juokse äkkiä vedettävälle kytkimelle ja aktivoi se. Mene sitten vasemmalle ja aktivoi vielä yksi kytkin. Avain putoaa tietyyn paikkaan. Mene etelään sammuneiden tulien yli ja siitä vielä länteen, niin näet tulia, joiden takana on kytkin. Lyö sitä bumerangilla. Mene sammuneiden tulien yli ja sitten käytävää itään. Kulje sinisten palikoiden ohi ja sitten pohjoisemmaksi, niin näet avaimen piikien takana. Astu kytkimelle ja ota avain bumerangilla. Mene sitten sinisten palikoiden yli ja lyö sininen kytkin punaiseksi. Mene sitten punaisten palikoisen yli ja avaa läheinen ovi.

Avaa huoneen pohjoikäytävässä oleva arkku, niin löydät Force Gemin. Nämä ovat painavia, joten sinun on kannettava niitä pääsi päällä. Kulje hiljaa phantomin perässä ja vie se jollekin suurella turva-alueella olevalle alustalle. Vielä 2 puuttuu. Mene oikeanpuoleiseen käytävään. Lyö phantomia selkään, niin se pudottaa avaimen. Alempaa löydät sitten arkun, jossa on toinen Force Gem. Vie se paikoilleen ja mene sitten vielä avaamaan yksi avainta tarvitseva ovi, sen takana on viimeinen Force Gem. Vie se alustalle, niin ovi aukeaa.

Huoneessa tiimalasin aika on pysähtynyt. Voit rikkoa keltaisia ruukkuja, niistä saa lisää hiekkaa. Länsipuolella on portaat ja arkku, josta saat merikartan. Saat nähdä, että katalle ilmestyy uusi alue. Mene tämän jälkeen siniseen valoon ja poistu temppelistä.

Mercay Island

Mene laiturille Linebeckin luokse ja näytä hänelle karttaa. Kartta on pölyinen, joten puhalla mikkiin ja puhdista se. Sinun pitäisi nyt hankkia laivaasi tykki. Ala siis purjehtia Cannon Islandille, joka on ihan Mercayn eteläpuolella.

Cannon Island

Kun olet perillä, mene läheisiä potaita ylös ja postimies saapuu. Aikansa höpötettyään hän lähtee ja voi jatkaa peliä. Mene viereiseen taloon, jossa tapaat Fuzon, tykkimies Eddon apulaisen. Hän kertoo ettei isäntä ole juuri nyt tavoitettavissa. Tapaat Fuzon uudestaan ulkona, läheisellä portilla. Mene siitä sisään ja kulje saaren toiseen päähän ja sitten etelään. Varo ampiaisia matkalla. Lopulta tulet luolalle. Mene sinne.

Tapa rotat je heitä pommi kiviin. Erään palikan takana on myös kivi, joka pitää myös räjäyttää. Siirrä sitten palikat ja ota pommi. Heitä se kiveen ja mene potaita ylös. Olet taas ulkona. Heitä pommi kiviin ja siirrä sitten harmaat kivet pois tieltä. Aidan takana on taas räjäytettäviä kiviä. Ala kulkea sitten pohjoisemmaksi ja kulje polkua pitkin taloon.

Tapaat nyt Eddon, joka myy sinulle tykin 50 rupialla. Poistu nyt talosta ja mene takaisin. Saat postia ensin ja sitten voit mennä takaisin laivaan.

Jatka matkaasi läntiselle merelle kivimuurien toisella puolella. Nyt kun sinulla on tykki, voit huoletta räjäyttää mentävän aukon tukkivat ruskeat kivet. Varsinaisesti sinun kuuluisi nyt edetä aivan pohjoiseen, mutta siellä vallitsee aivan järkyttävän sankka sumu, eikä mitään ole vielä tehtävissä. Seilaa kohti Molinda Islandia etelässä.

Molinda Island

Linebeck kehottaa sinua hakemaan apua sumun läpäisemiseen tältä saarelta. Tarkasta tarvittaessa postilaatikko. Mene taloon, jonka pihalla on nainen pienellä ruohopellolla. Talossa tapaat miehen, joka tuntuisi tietävän jotain sumusta ja vastaa hänen kysymykseensä myöntävästi. Ensin hän passittaa sinut ulos, mutta kun kävelet poispäin, hän muuttaakin mielensä. Juttele hänelle uudestaan, niin hän kertoo isänsä laatineen jonkin erityisen reitin sumun läpäisemiseksi. Heidän talonsa takana olevassa seinässä on luola, jonne sinun kuuluisi mennä. Juuri kun aiot mennä sinne, nainen varoittaa sinua, mutta päästää sinun lopulta menemään.

Kulje luolassa vasemmalle kunnes näet pienet portaat. Hypi portaiden jälkeen tulevat astinkivet oikealle. Kun menet vähän matkaa eteenpäin, kimpuusi hyökkää kalaa muistuttava vihulainen. Yritä väistää hänen iskunsa ja iske äkkiä takaisin tai voit myös käyttää bumerangia hänen selkäänsä ja sitten lyödä miekalla. Kun voitat hänet, ovi aukeaa.

Kulje länteen punaisia vihollisia tuhoten ja tulet taas uuteen huoneeseen. Tapa lepakoita ja heitä lähellä oleva pommikukka seinässä olevaan halkeamaan. Täällä on arkku, josta saat lapion. Pöydällä olevassa krijassa pitäisi olla oikea reitti sumun halki. Mene takaisin edelliseen huoneeseen. Ota jälleen pommikukka ja heitä se etelämmässä oleviin ruskeisiin kiviin. Nyt voit kulkea taas uloskäyntiä kohti.

jatkuu...